Преговорите за съставяне на правителство на промяната официално стартират утре. Партията

...
Преговорите за съставяне на правителство на промяната официално стартират утре. Партията
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет ще реанимират "джендъра" като тема

Преговорите за сформиране на  " държавно управление на смяната " публично започват на следващия ден. Партията победителка на парламентарния избор - Политическа партия, разгласи през днешния ден график на срещите. Вече се знае, че ще се беседва в 18 области, като Политическа партия е поканила за всяка от тях по трима специалисти от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България. Известни са също две от съответните тематики, за които би трябвало да стане дума - България да не прави отстъпки пред Македония посредством проверка на историята си, а и да не се вкарват " джендър идеологията и Истанбулската спогодба ". И двете са условия на Българска социалистическа партия, които бяха натъртени няколко пъти през уикенда от Корнелия Нинова. Интересното е, че в случай че терзанията за Македония са основателни (доколкото въпросът изисква решение и се прокрадват разнообразни нюанси като държавна позиция), то за конвенцията желанието на Българска социалистическа партия е странно - никой не е тръгнал да я приема . Което безсмислено ще я вкара отначало като социална тематика.

Така или другояче срещите започват, а графикът е: на следващия ден ще се беседва за енергетика, стопанска система, превоз и правосъдие; сряда - здравеопазване, земеделие, обучение и електронно правителство; четвъртък - вътрешна сигурност, екология, районно развиване и култура; петък - труд и обществени грижи, туризъм, национална сигурност, спорт; за съботата остават финансите и интернационалните връзки. Срещите ще текат редом и ще се предават   на живо на адресите на Политическа партия във Фейсбук, YouTube и на уеб страницата promeni.bg.

Идеята е разискванията да прераснат в съдружно съглашение . Засега има податки, че пътят може да бъде извървян. Слави Трифонов да вземем за пример рече, че към този момент ще бъде преклонен. Освен това след няколко предварителни лидерски срещи бе декларирано, че упоритостта е да се реализира 4-годишно ръководство :
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР